0620534344
info@echtscheidennieuwestijl.nl
Deskundig, betrouwbaar en betaalbaar

21) Mijn columns, mijn reisgenoten

Er zijn weinig mensen die mijn levensverhaal kennen zoals wij allemaal van weinig andere mensen hun levensverhaal kennen. En dan
bedoel ik hun échte levensverhaal.

Ik ben gaan schrijven voor mezelf omdat ik
-ouder wordende- bang werd dingen te vergeten, de dingen die er toe deden, die me hebben begeleid op mijn lange reis van ‘ klein mensje tot . . . . . later als ik groot ben ‘.

Voor mij is het een verzameling columns, waar ik er ééntje uit kan pikken voor nu en de rest weg kan leggen, voor een andere keer.
De harde schijf in m’n hoofd raakte een beetje vol. En bij een crash kun je alles zomaar kwijtraken weten we allemaal.
Regeren is vooruitzien.

Het pakt uit als een grote schoonmaak.
Het creëert ruimte voor nieuwe dingen. Het bevrijdt me van de spoken die soms in m’n hoofd rondwaren.
Niks wegstoppen, de confrontatie aangaan, opschrijven die herinneringen en wegleggen op een plank. Maar niet te hoog, ik moet er wel bij kunnen.

Op m’n mobiele telefoon ingetypt, via Gmail naar de kantoor-PC verzonden, uitgeprint, 2 gaatjes erin, in een map, op de plank, klaar !

So far so good !.

En toen ?
Toen kwamen A & B op 1 december 2019 op bezoek, we raakten in gesprek en ik vertelde hoe ik bezig was met de grote schoonmaak in m’n hoofd. Een column voorgelezen. Interesse gewekt.

Een paar dagen later een app van vriendin C ontvangen met een legitieme vraag. Een andere column gestuurd. Interesse gewekt.

En zo vormen de columns een nieuwe impuls voor een goed gesprek, roepen ze bij de ander ook herinneringen op aan gebeurtenissen die hem of haar gevormd hebben. Gebeurtenissen die soms zo pijnlijk zijn dat ze, diep weggestopt,  vergeten leken. Alleen de pijn bleef. En ze wisten niet meer waar die vandaan kwam  totdat . . . . . ze gingen schrijven.

Inmiddels deel ik columns, de meeste met B,  regelmatig met H & M, te hooi en te gras met C. Na het overlijden van haar dochter ook met J. Met D en MH.  In het kader van hun relatieproblemen speciale columns met T & B, die ik uiteraard niet met de anderen deel.

Het blijft lastig, in een klein hoekje nog steeds de angst voor afwijzing. In een ander hoekje enige schroom, de rauwheid in sommige columns kunnen een ander aan het schrikken maken. Nóg een hoekje met de schaamte dat ik het -in mijn huwelijk- zover heb laten komen. Dat ik zó slecht voor mezelf gezorgd heb.
En in de vierde hoek, het nóóit aflatende Godsbesef, dat deze wereld niet door mensen bedacht kán zijn. Of verkies ik tóch de evolutietheorie ? De prangende vraag waar alle Genade dan vandaan komt. Vier hoeken en de cirkel is rond

Hoe cryptisch !

Het leven een cryptogram.